در آستانه سال 2015 میلادی انتخاب و معرفی شد
نشست هماندیشی توانمندسازی شبکه مدارس پیوسته به یونسکو در ایران در خدمت اهداف توسعه پایدار جهانی، با همکاری کمیسیون ملی یونسکو- ایران و مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش در تاریخ 7 دی 1393 در دبستان تطبیقی پسران تهران برگزار شد.
در این جلسه ضمن دعوت از آقای حسینی مدیر دبیرستان ، عضویت مدرسه امام مهدی(عج) به شبکه مدارس پیوسته به یونسکو، اعلام و ابلاغ شد.
برای نیل به اهداف اصلی این کمیسیون نیاز به همدلی و تلاش دانش آموزان و اولیای محترم آنها داریم تا ثابت کنیم شایستگی این عضویت را داریم.
لذا این بخش راه اندازی شده تا ضمن آشنایی بیشتر با این کمیسیون ، ساماندهی فعالیت ها نیز در آن صورت پذیرد.
شبکه مدارس مرتبط با یونسکو
The UNESCO Associated Schools Project Network (ASP net)
این شبکه در سال 1953 به منظور انجام و هدایت فعالیتها در سطوح ملی، منطقهای و بینالمللی در خصوص بهبود كیفی آموزش به ویژه ابعاد فرهنگی و اخلاقی مربوط به آموزش از طریق توسعه رویکردها، روشها و دادههای مۆثر آموزشی تشکیل شد. اکنون 7900 نهاد آموزشی از 176 کشور جهان در این شبکه عضویت دارند.
اعضای این شبکه شامل مدارس کشورهای عضو یونسکو از سطوح ابتدایی تا متوسطه و نهادهای مربوط به معلمان و حوزههای مختلف آموزشی در سطوح رسمی و غیررسمیاند. شبکه مدارس مرتبط با یونسکو طرحهایی را در سطوح منطقهای و بینالمللی با موضوعهایی مانند صلح، حقوق بشر، حفظ میراث طبیعی و جهانی، گفتوگوی بین فرهنگی، حفظ محیط زیست، آموزش بازدارنده در برابر مواد مخدر و ... اجرا میکند و سطح دانش و درک دانشآموزان را در باره مسئولیتهای یونسکو و مسائل و موضوعات روز جهانی ارتقا میبخشد.
به دلیل تبادل اطلاعات و مراودات منطقهای و بینالمللی معلمان و دانشآموزان این شبکه، به فرصتهای متعددی از کار و مطالعه، فراتر از نهاد مدرسه و کلاس خود دست مییابند و با رویکردها، روشها و دادههای آموزشی جدید در چارچوب آموزش کیفی همگانی آشنا میشوند. دانشآموزان از طریق همكاری و همفكری، تجربیات و آگاهیهای خود را افزایش میدهند تا به ساختن جهانی با صلح و امنیت بیشتر كمك كنند.
کمیسیون ملی یونسکو - ایران مسئولیت ایجاد و نظارت بر شبکه مدارس مرتبط با یونسکو را در کشور بر عهده دارد. اداره آموزش کمیسیون ملی یونسکو با تشکیل کمیتهای مشورتی در این خصوص، ایجاد این مدارس و فعالیتهای آن ها را در کشور مدیریت، نظارت و ارزیابی میكند و هماهنگیهای لازم را برای ارتباط آنها با سایر اعضای شبکه در سطوح منطقهای و بینالمللی به عمل میآورد.
لازم است ذكر شود که سابقه تشكیل مدارس مرتبط با یونسکو در ایران به اواخر سال 1381 بر میگردد كه مكاتبات و هماهنگیها و تبیین ضرورت ایجاد شبكهای از این مدارس در کشور از سوی نمایندگی ثابت جمهوری اسلامی ایران در یونسكو و كمیسیون ملی یونسكو، با دفتر همكاریهای علمی و بینالمللی وزارت آموزش و پرورش انجام شد و در نهایت با تصویب وزیر وقت آموزش و پرورش در سال 1382، هجده باب مدرسه در سطح كشور (ده مدرسه در تهران، دو مدرسه در استان اصفهان، دو مدرسه در استان آذربایجان شرقی، دو مدرسه در استان خراسان و دو مدرسه در استان فارس) به شبكه مدارس مرتبط با یونسكو پیوست و سپس این مدارس به یونسكو معرفی شد.
در این مدارس، ضمن آموزش مفاهیمی مانند صلح و تفاهم در سطح ملی، محلی و بینالمللی، احترام متقابل، پرهیز از خشونت، شناخت حقوق خود و رعایت حقوق دیگران، حفظ محیط زیست و میراث فرهنگی، تشنجزدایی و حل مسائل از راههای صلحآمیز، مبارزه با فقر و بیسوادی، حفظ هویت فرهنگی و توسعه پایدار، دانشآموزان با كمك مربیان، چكیده آموختههایشان را در قالب طرحهای كوچك به صورت فعالیتهای فوق برنامه به اجرا میگذارند.
اسامی مدارس مرتبط با یونسكو در ایران
تهران :
1. دبیرستان هاجر
2. دبیرستان امام مهدی (عج)
3. مدرسه ابتدایی عدالت
4. مجتمع آموزشی شهید مهدوی
5. مدرسه راهنمایی دكتر محمود افشار
6. دبیرستان شهید ایرج رستمی
7. مدرسه ابتدایی ایمان
8. دبیرستان نیكان
9. مدرسه راهنمایی شهید مطهری
10. مدرسه راهنمایی محمد عاصمی
اصفهان :
دبیرستان محبوبه دانش
مدرسه راهنمایی شهید اژه ای
مشهد:
دبیرستان آینده سازان
دبیرستان شهید هاشمی نژاد
شیراز:
دبیرستان حضرت معصومه
مدرسه راهنمایی آصف
تبریز:
مدرسه راهنمایی قدسیه
دبیرستان فرهنگ
پیوند ها :
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
پروژه های شبکه مدارس مرتبط با یونسکو
(ASP net)
شبکه مدارس مرتبط با یونسکو طرحهایی را در سطوح منطقهای و بینالمللی با موضوعهایی مانند صلح، حقوق بشر، حفظ میراث طبیعی و جهانی، گفتوگوی بین فرهنگی، حفظ محیط زیست، آموزش بازدارنده در برابر مواد مخدر و ... اجرا میکند این شبکه سطح دانش و درک دانشآموزان را در باره مسئولیتهای یونسکو و مسائل و موضوعات روزهای جهانی، ارتقا میبخشد. در این قسمت پروژه های آن و چگونکی عضویت توضیح داده می شود.
مدرسه های این شبکه هم چنین متناسب با اهداف یونسکو فعالیت هایی را انجام می دهند. این اهداف شامل مسائل آموزشی ،فرهنگی، علوم، فناوری ارتباطات و اطلاعات و علوم اجتماعی و انسانی هستند.
پروژه ها در سطح بین المللی و منطقه ای تعریف می شوند و در دوره زمانی خاصی اجرا می شوند. هر یک از پروژه ها، در دوره زمانی خودش کنفرانس های سالانه دارند. مهم ترین پروژه ای که هم اکنون در حال اجرا است و کشور ما با توجه به منطقه ای که در آن قرار گرفته می تواند در آن شرکت کند آموزش میراث جهانی است.
آموزش میراث جهانی World Heritage Education
در این پروژه نوجوانان و جوانان در مورد تاریخ و سنت خود، فرهنگ های دیگر، محیط زیست و اهمیت حفاظت از تنوع زیستی مطالعه و همکاری می کنند. هم چنین آگاهی آن ها نسبت به تهدیدها بیشتر می شود و یاد می گیرند چگونه با همکاری مشترک از این میراث، حفاظت کنند. در این پروژه آموزگاران هم آموزش هایی مخصوص به خود دارند.
هم اکنون بیش از 1000 مدرسه از 130 عضو یونسکو در این پروژه شرکت دارند. از طریق وب سایت و بسته لوازمی که به رایگان برای شرکت کنند ها ارسال می شود دانش آموزان می توانند در پروژه مشارکت داشته باشند. هر سال نیز کنفرانس بین المللی برای هماهنگی و تبادل تجربه برگزار می شود.
پروژه های منطقه ای دریای بالتیک، دریای مدیترانه، رود دانوب، آب در کشور های عربی و برده داری نیز در کشورهای مناطق خاص خودشان اجرا می شوند.
با استفاده از تجربه ی مشارکت در این پروژه ها می توان در سطح کشور پروژه های منطقه ای تعریف و اجرا نمود .
چگونگی عضویت : مشارکت در این پروژه ها در دو مرحله انجام می شود. ابتدا موافقت اموربین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش و سپس موافقت کمسیون ملی یونسکو در ایران
پیوند ها :